keys-1315408_1280 (1)

Помислете си за колко от вашите ключове нямате резервен ключ. Сигурно повечето ви ключове са само по една бройка. Понякога ни се струва, че не е толкова важно да имаме дубликат от ключа на колата, за входната врата на двора на вилата, за самата вила, за мазето, гаража, склада и толкова много други места. В не малко случаи хората пренебрегват дори изваждане на дубликат на ключа на жилището си.

Когато купувате или наемате имот колко ключа ви дават обикновено? В 99% от случаите е само един. Но какво става, ако го изгубите? На първо място трябва да извикате авариен ключар, на когото да заплатите за отваряне на вратата, а после трябва да смените и бравата, защото старата вече е безполезна. Цялото нещо ще ви струва от десетки до стотици хиляди лева, в зависимост от степента на сложност за отваряне на вашата брава и ценовия клас на избраната нова ключалка или брава. Да не забравяме, че ще има и монтаж на бравата, което също ще струва някаква сума.

Всичко това можеше да бъде избегнато с едно просто посещение на ключарските ателиета на iLock.bg, където за от 7 до 20 лева може да се възползвате от услугата „изваждане на дубликат на ключ“ или „изработка на ключове“ и буквално след минути да си тръгнете с резервeн ключ за автомобила и всеки имот до който имате достъп.

Сега ако загубите ключа от дома си, просто трябва да се обадите на приятел или роднина, при когото сте оставили резервния ключ и да отидете да си го вземете. Цялата операция ще ви отнеме 20-30 минути и нито лев. Ще може да запазите бравата и патрона и отново ще спестите много пари.

Ако загубите ключа от колата, просто вземате резервния ключ от вкъщи и сте готови. Може би не е лоша идея да смените ключовете за всеки случаи, но тогава няма да плащате за посещение на място от автоключар, за аварийно отваряне на автомобила и за смяна на ключовете.  С отворената кола може да посетите някое от ключарските ателиета на iLock.bg и нашите ключари да изработят нов автоключ и да пренаредят ключалките и стартера на автомобила.

Както виждате изработката на дубликат на ключ за дома или резервен ключ на автомобила може да ви спести много разходи, излишни нерви и проблеми. Ако не може да намерите време за да отидете да ви изработят копие на ключа от дома, то поне отделете 30 секунди, за да запишете този номер 0888 77 63 73. Това е телефон на денонощен ключар в София, който може да ви помогне, ако изпаднете в аварийна ситуация и да пристигне до вас в рамките на 30 минути.

А нашият съвет към вас е: най-добре направете и двете. Запишете номера на спешния ключар сега и намерете време за изваждане на резервно копие на ключовете ви.