Фалшив ключ

  • Усложнението на профила на детайла;
  • Наличието на оригинални механични или магнитни елементи;
  • Висока точност, изискваща специални машини за рязане;
  • Правенето на дубликати е възможно само при производителя при представяне на индивидуална карта;

Сложността на дизайна с помощта на интерактивен елемент. Интерактивната система е взаимодействието на подвижна вложка с подвижен щифт на цилиндър. В този случай създаването на необходимата комбинация за отваряне става само когато ключът е поставен в ключалката.

Подправяне на главните ключове

Простите заключващи устройства се управляват с главен ключ. Най-високата степен на секретност се притежава от брави с ключове, които имат отрязване с код от всички страни. Също така формата на патрона може да попречи на достъпа до щифтовете. Използването на голям брой щифтове, техните множество редове намаляват възможността за криминално отваряне.

Защита от скрити  разрушителни действия

Слабата устойчивост на счупване чрез сгъване или пробиване традиционно е присъща на цилиндричните брави. Причината за това са дизайнерските характеристики. Ларвата винаги има изпъкнала част отвъд външната равнина на крилото на вратата. Това е достатъчно за захващане и огъване с лостов инструмент.

От разрушаване

Използват се различни части, фиксирайки половинките на ларвата. Това осигурява добра устойчивост на всеки опит за разрушаване. Или, напротив, те отслабват корпуса, така че при издърпване на цилиндъра  се чупи, но е невъзможно да се отвори без ключ.

От пробиване

За това вътре в ларвата са монтирани щифтове, изработени от твърди сплави или топки, предотвратяващи проникването на свредлото и водещи встрани. Самият цилиндър понякога е защитен от твърда сплав –  шайба, която също се върти, като не позволява на бормашината да върши своята работа.

От  силен удар

По правило ларвата се закрепва с един винт от края на вратата. След силен удар се счупва, механизмът пада. След това се отваря достъпът до болта. Изпъкналата „гърбица“, както и хоризонталната ключалка на щифта в корпуса, могат да служат като защита срещу накъсване.

От излагане на химикали

За да се предпазят от този тип хакване, частите са направени от специални материали, които са устойчиви на киселини. Инжектираната киселина разяжда метала, след известно време бравата вече може да се отвори с чук или отвертка. При модела MUL-T-LOCK 7 покритието на щифтове с никел-сребърна сплав осигурява защита на цилиндъра от използването на химия.

Защита на бронята

Сигурността на бравата на вратата на цилиндъра от счупване може да бъде увеличена чрез монтиране на бронирана плоча, която ще блокира достъпа до ларвата.

Ние SOFIA KEY  сме едни от доказаните в бранша за ключарски услуги и сме тук, за да ви предложим най-доброто за София и околностите.