Разберете какъв тип сейф имате

Ако се обадите на ключар и просто съобщите, че сейфът ви няма да се отвори, той или тя все още може да получи достъп. Но колкото повече информация можете да предоставите, толкова по-бързо и лесно ще бъде работата. Това е така, защото различните видове сейфове от различни производители имат различни механизми за заключване, известни проблеми и странности.

Потърсете фирмено лого на предната част на сейфа. Дори снимка на ваденка или илюстрация може да предупреди вашия ключар за производителя и типа. Ако имате документация за закупуване, може да има и полезна улика. В краен случай обърнете внимание най-малко на размера и общия тип сейф (монтиран на стена, монтиран на пода, огнеупорен, пистолетен и т.н.).

Отстранете проблема

Можете да направите това сами или да го оставите на вашия ключар. Така или иначе някой ще трябва да разбере защо сейфът няма да се отвори. Може би сте счупили ключа или сте забравили комбинацията. Може би дръжката се върти свободно или няма да се обърне достатъчно далеч, за да се отвори, което предполага проблем с болта. Може да имате електронна брава, която се нуждае от нова батерия.

Ако вие или вашият ключар можете да проследите проблема до нещо просто, може да има просто решение. Например, много по-малки сейфове с отворена клавиатура имат код за замяна, който може да се въведе за нулиране на заключването. Други може да имат превключвател за нулиране вътре, до който ключарят да има достъп със специален инструмент. Сейф, монтиран на пода или на стената, може да бъде достъпен през отвор отдолу или отзад, ако не са били използвани всички предварително пробити отвори за болтове.