През последните десетилетия колите имаха ключалки с бутони. Това малко зъбче, стърчащо, току-що недостъпно зад стъклото, изкушаваше много хора, които бяха заключени, да разгънат метална закачалка и да се опитат да си проправят път. Те щяха да върнат гумената водоустойчива лента в горната част на вратата, бутаха и извийте жицата вътре и се опитайте да закопчаете ключалката на вратата. Понякога дори успяват. Може би си мислите, че можете да го направите и вие. Хей, ако е работило за баща ви и дядо ви, си струва да опиташ?

За съжаление, има голяма вероятност в крайна сметка да нанесете някаква повреда и пак да се наложи да се обадите на ключар. Първо, повечето съвременни автомобили се отключват чрез бутон, разположен отстрани или дори частично вдлъбнат в самата врата на автомобила. В много случаи закачалката за палто е достатъчно твърда, за да бъде напъхана във вратата, но вероятно е твърде гъвкава, за да натиснете този бутон. Това е добра новина за собствениците на автомобили, които искат превозно средство, в което крадците да влязат трудно, но лоша новина за някой се взира през заключената врата на колата в сладоледа, който се топи на дневното слънце.

Какво ще стане, ако имате по-стар модел автомобил, бързате или парите са малко стегнати в момента? Възможно е да се изкушите да опитате сами. Най-лошото, което може да се случи, е да загубите малко време, нали? Е, може би не. Необходима е доста сила, за да вкарате жицата в колата и рискувате свободният край да ви размахне и да ви удари, или самата жица може да се счупи в остра, опасна точка. С малко лош късмет може да се окажете със сериозна контузия и да станете най-новото любопитство в местното спешно отделение.

Избягвайте повреда на колата си

Друга съвсем истинска загриженост е повредата на самия автомобил. Закачалката за палто вероятно ще натроши боята на входа. Може също така да повреди каучука, който спомага за звукоизолация на колата ви и предпазва от дъжд. Докато не го замените, можете да очаквате шумно и евентуално мокро пътуване. И накрая, когато успеете да вкарате закачалката за палто вътре, вероятно ще надраскате интериора на колата, докато търкаляте наоколо за тази уклончива ключалка. Самото отваряне на вратата може да отнеме половин час, но повредата на колата ви ще виси като нежелан сувенир, докато можете да я поправите.