Опитайте се да изберете комбинацията по памет.

Ако сте забравили кода за заключване на куфара и изобщо не можете да го запомните, опитайте се да изберете комбинация. За да направите това, продължете както следва:

  1. Наберете кода, зададен при закупуването на куфара. Най-често комбинацията от производителя е стандартен набор от числа: „000“, „111“ или „123“.
  2. Ако не сте успели да отворите куфара с помощта на тези кодове, помнете кой код е бил зададен преди. Може би последната инсталация на новата комбинация не проработи и наборът от числа остана същият.
  3. Мислете логично и избирайте комбинации. Кодът може да бъде значителна дата, любима дата, дата на раждане на любим човек или дете.
  4. Разчитайте на бързата си памет – понякога мозъкът върши чудеса. Поставете куфара пред себе си. Изхвърлете всички мисли от главата си и дайте свобода на ръцете си. Ако преди това често набирате код, ръцете ви ще могат да повторят действията и да отворят ключалката.
  5. Помнете момента, в който комбинацията е била последно променена. Спомнете си какво са мислили, преживявали, чувствали тогава. Това може да вдъхнови някои спомени. Когато оживят, може да успеете да си спомните паролата.

ВАЖНО! Не се паникьосвайте. Опитайте се да се успокоите и мислете трезво. Само при това условие има гаранция, че ще запомните кода за ключалката на куфара.

Определете типа на заключването на куфара

Преди да пристъпите към спешни мерки, включително хакване на заключването, опитайте се да определите неговия тип. Пътните аксесоари със следните аксесоари са популярни сред пътуващите и почиващите:

  1. С катинар – особеност е външното местоположение, върху плъзгачите с цип. Обърнете внимание, че именно такъв куфар е по-често хакнат. Обикновено те използват евтини брави, така че лесно и бързо могат да бъдат напукани с малка отвертка. Ако се използват скъпи аксесоари, тогава има друг начин – да изрежете ключалката с клещи.
  2. С вградена комбинирана ключалка – това е вградено капаче с три колела с номера, два бутона за отваряне отстрани и слотове, където плъзгачите от ципове са поставени в куфара. Отворете не е трудно. Обикновено комбинация е лесна за избор, като се разгледа движението на колелата в пролуките по време на избора на комбинацията. Можете също да отворите ключалката с помощта на импровизирани материали – отвертки или пила за нокти.

Определете коя ключалка е монтирана на вашия куфар. Тези знания ще ви помогнат бързо да отворите аксесоара и да получите достъп до нещата, събрани в него.