Такава брава се монтира не само в жилищни сгради, но и в търговски обекти, където е важно да се ограничи достъпът до съоръжението или конкретната територия. Монтажът на електромагнитната брава е търсена в складове и чувствителни съоръжения, в офиси: на такива места голям брой хора преминават през вратите почасово, което изисква специално внимание за контролиране на достъпа до частни територии.

Магнитната брава ще бъде чудесна алтернатива на механичното заключване на всеки обект.За допълнителна сигурност се монтира висококачествено видеонаблюдение!

Характеристики на монтиране на магнитна ключалка на вратата

Правилно завършеният монтаж на брави от този тип е ключът към неговото качество и лесна работа, редки ремонти и правилно функциониране.

Монтажът на електрически брави се извършва с помощта на набор от специално оборудване. Заключващото устройство се състои от магнитна брава, източник на енергия за системата, устройства за потребители (кодови панели, четци на карти), електронни табла за управление на ключалки, бутони, които отварят вратата отвътре. Към комплекта е прикрепена карта или ключ, с който потребителят може да отвори вратите отвън.

Обикновено най-популярното техническо решение е монтиране на електромагнитни брави с клавиши – „бутони”.

Непрекъсваемите захранвания ще могат да организират стабилна и надеждна работа на системата в случай на прекъсване на електрозахранването.

Магнитна брава на вратата: предимства

Сравнявайки магнитните и стандартните механични брави, е лесно да разберете, че магнитната ключалка има по-значителни предимства:

  • Лесно и незабавно се отваря със съответния ключ;
  • Не изисква постоянна поддръжка, рядко се нуждае от ремонт и следователно е най-икономичният вариант за заключващо устройство;
  • По-малко части и ограничен брой движещи се механични елементи, така че не подлежи на износване и издържа дълго време без повреди;

Повишена устойчивост на взлом, висока степен на надеждност също се считат за прерогативи на механичните брави. Хакването на такава електронна система е практически невъзможно, поради което такова заключване се счита за необходимост, когато е необходимо да се гарантира защитата на частната собственост от външни лица.

В допълнение към изброените предимства, този тип брави предлага големи възможности за оптимизиране на контрола върху степента на достъп до обекта.

Картата, която е направена за служители на предприятия, може да служи като ключ, отключване на няколко врати наведнъж, оборудвана с надеждни електронни брави. Сега не е проблем да организирате определен брой нива на достъп, предоставяйки на служителите лични карти. Тези карти ще могат да отворят за всеки конкретен служител само онези врати към помещенията, в които е разрешено да влязат.

Монтирането на магнитна брава ви позволява да зададете специфичен режим на работа на вратите. Можете да програмирате устройството така, че през деня вратата да позволява на всеки служител да мине, независимо от правата за достъп, а вечер само онези служители, които имат право да бъдат в съоръжението по това време.

Затварянето на вратите се осигурява автоматично. За тази цел се използва специална затваряща врата, която нежно и сигурно затваря вратата след влизане. Магнитът се задейства при контакт с метална плоча. Затварянето на вратата осигурява добър контакт между магнита и плочата всеки път, когато вратата се затвори.

Можете също да монтирате система за достъп, използвайки криптиране на електронни брави.

В зависимост от изискванията, системата може да има:

  • Дистанционно управление – включен е радио модул с две дистанционни;
  • Допълнителен или изходен бутон;
  • Сензор за положение на вратата;
  • Видеодомофон.

Монтирането на електромагнитна брава предполага стабилността на вратите. Наличието на механични заключващи елементи ще намали риска от повреда на устройството. Също така трябва да се грижите за закупуване на резервни източници на захранване.

За да могат вратите да служат дълго време, трябва добре да регулирате натоварването на всички елементи и части от бравата.