Трудно е да изберете надеждно заключване самостоятелно – само квалифициран майстор ключар може да избере правилната ключалка на вратата, като оцени теглото, материала, от който е изработена, конструктивните характеристики на вратата, местоположението й.

Ние от фирма SOFIA KEY  сме едни от доказаните в бранша за ключарски услуги и сме тук, за да ви предложим най-доброто за София и околностите.

За годините, в които сме на българския пазар, сме натрупали безценен опит в ключарските услуги. Резултатът е повече от ясен – доволни клиенти при аварийни ситуации.

Може да разчитате на нас по всяко време. За нас е удоволствие нашите клиенти да ни гласуват доверие и да остават доволни от това, което правим за тях.

Нашите съвети

Бравата трябва да бъде надеждна, устойчива при взлом, която ще издържи дълго време и ще е външно красива, лесна за използване.

За съжаление всяка ключалка може да се отвори. Колкото по -добра е ключалката, толкова по –дълго време ще издържи.

Най -добре е да поставите брави от две различни системи – или комбинирани брави, защото методите на отваряне на различните видове брави се различават значително един от друг, а крадците често се специализират само в един тип ключалки.

Напоследък електронните брави станаха популярни и са широко разпространени. Тези брави са много удобни при интензивен трафик. Също така тези брави започват да се разпространяват в частните апартаменти. Когато избирате надеждна брава, не забравяйте за висококачествената врата, и правилното й монтиране.

Методи за монтаж на брави за врати

Бравите за врати се монтират по различни начини.

Има 3 основни начина за монтаж на врати:

  • Врезна брава – бравата е монтирана вътре в крилото на вратата, като поддържа външния вид на вратата привлекателен.
  • Недостатъкът е сложността при подмяната на тези брави, която често е невъзможно да се смени без специалист ключар, както и необходимостта от избор на брава с точно същите размери.
  • Частично решение на проблема с подмяната на ключалката са врезните брави с цилиндров механизъм. Ако ключът е загубен, няма нужда да сменяте цялото тяло на бравата, достатъчно е да смените само цилиндъра. Тази процедура може да я извършите сами, не изисква никакви специални умения или специален инструмент.
  • Главни брави – монтирани от вътрешната страна на вратата. В крилото на вратата се прави отвор за защитния механизъм, а заключващото тяло се завинтва към крилото на вратата. Такива механизми не са достатъчно здрави, за да защитят надеждно дома.
  • Катинари – те се монтират на различни помощни помещения и не са подходящи за защита на дома. Монтажът се осъществява чрез завинтване на щифтовете към крилото и рамката на вратата, през които преминава заключващата скоба. Те могат лесно да бъдат хакнати с лост.