Счупване, свързано с ключалката на входната метална врата, изглежда така: Когато въртящата се платформа се върти, тя се задейства и ключалката не реагира на въртенето на дръжката. Във всеки случай, ако счупването на езика все още се разкрива, първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете заключващия механизъм от мрежата. Ако не можете да се справите сами се обадете на майсторите от  SOFIA KEY, които са се доказали в бранша за ключарски услуги.

Свалете дръжката. С помощта на отвертка развийте винтовете, държащи декоративната, защитна преграда и отстранете неподвижната ръкохватка от пръта. Използвайте клещите, хванете изпъкналия край на пръта и го издърпайте навън.

Премахване на бота. Използвайки отвертка с кръстосана глава, разхлабете винта в крайната плоча, която държи ларвата. След това трябва да поставите ключа  и да го завъртите по посока на часовниковата стрелка.

След това просто издърпайте ключа към себе си или натиснете секретния механизъм от другата страна и разглобете.

Отстранете заключващото устройство. Развийте всички винтове в края на вратата и извадете устройството. На този етап демонтажът ще бъде завършен. След това си струва да поставите механизма на равна повърхност.

След като свалите горния капак, трябва да използвате камерата на мобилното си устройство и да фиксирате позицията на всички части. Това е необходимо, за да може след смяна на дефектните части лесно да монтирате устройството.

Ремонт на ключалката на вратата.

Визуална проверка. След като отстраните капака, можете да проверите визуално вътрешната структура на механизма и да определите точната причина за повредата. В случай, че езикът не реагира на дръжката, това предполага, че е необходимо да се замени въртящият се механизъм (част от конструкцията, която включва ръкохватката).

Смяна на необходимия елемент. Обикновено, след премахване на горната скоба, ще видите точно кой механизъм е повреден. Тя може да бъде пружина, ключалка, въртящ се елемент. Нов продукт от същата компания трябва да се купи и да се сглоби отново устройството.

Функционална проверка. След като устройството е сглобено в същата последователност, си струва да го проверите за наличие на стърготини или люспи, които причиняват  задръствания, както и да сравните работата в отворена и затворена позиция. Ако в затворено положение ключалката работи по-зле, е необходимо да се промени геометрията на ударната пластина .

Ако след демонтажа не сте намерили повредената  част, но виждате натрупана мръсотия, трябва да се извърши поддръжка на устройството (почистване и смазване).

Устройството.

Ако всички детайли бяха непокътнати и на място, това показва, че причината за разбиването е в запушването на механизма. Тази ситуация се случва често, особено когато става дума за металната врата.

  • Отстранете всички части и използвайте твърда четка, за да отстраните всички натрупани замърсявания, прах и други частици;
  • Избършете частите с кърпа;
  • Нанесете смазка върху памучен тампон и третирайте всеки елемент на ключалката;
  • Сглобете устройството в обратен ред и преинсталирайте;

Проверка на качеството на работа.

За разлика от заключващите устройства за интериорни врати, входните платна имат високо секретни заключващи механизми. Това е пряко свързано с използването на съвременни методи за защита срещу всички методи за неразрешено влизане.