Ако средният европейски жител бъде попитан колко входни врати са монтирани в апартамента му, най-вероятно той ще изпадне в ступор.

Ако един съсед приготвя борш, а друг съсед прави ремонт, придружаващите миризми и звуци определено ще проникнат във вашия апартамент. И тогава въпросът „имаме ли нужда от входна врата“ от категорията на риторичното ще стане важен и спешен.

Нека първо да разгледаме какви функции изпълнява втората входна врата. И тогава ще направим изводи.

За какво е допълнителна врата?

И така, плюсовете и минусите на монтирането на две входни врати.

Ползи:

Топлоизолационните показатели на входната група са увеличени поради въздушната междина, образувана в пространството между вратите (преддверието). Термобуферът в частна къща или вила перфектно предпазва от студа през зимния период. Освен това фитингите, изолацията и самото крило на вратата не се влияят от ниски температури.

Защитата от шум е многогодишен проблем за жителите на високите сгради. Шумът на асансьора, работещ денонощно, а в дъждовните дни – мощен акустичен ефект от разговорите на младите хора, които са се приютили във входа от времето, не ги оставя да заспят до сутринта. Две входни врати към апартамента ще решат проблема.

Защитни функции срещу престъпници и натрапници. Именно поради тази причина групата с двойни входни врати придоби широка популярност през 90-те години. Днес собствениците се предпазват с аларма – докато кръдците отворят първата врата, ще мине време и може да бъдат изненадани от охранаидруги, животът ви, както и собствеността ви, ще бъде в безопасност.

Естетичен компонент: интериорните панели на вратите, декорирани в същия стил, съзвучни с материала, използван във входната врата, образуват един хармоничен ансамбъл.

Недостатъците на две врати в една включват:

  • Намаляване на полезната площ на коридора или изграждане на допълнителна стена, ако стените на къщата са твърде тънки;
  • Допълнителни разходи за покупка и монтаж.
  • Кои врати да избера
  • Ако сте убедени, че е необходимо да поставите двойна врата в апартамента, преминете към избора на материал.
  • От какво са направени крилата на вратите:
  • Дърво – масивна дървесина или красива облицована основа;
  • От пълна имитация на естествен материал, състояща се от дървена рамка с ламинирано или фурнировано покритие;
  • Пластмасата е най-простият и неусложнен материал, освен това бюджетен;
  • Металът е надежден, красив, функционален.

Как да монтирате втора входна врата:

Поръчайте удобна конструкция от две платна в един блок – по този начин ще сведете до минимум рисковете от грешки по време на инсталационния процес и ще разрешите проблема с довършването на склоновете;

Не забравяйте да вземете предвид посоката на отваряне на платната: външна – навън, вътрешна – в стаята;

Шпионка на вратата ще ви помогне да се чувствате напълно в безопасност.

Всъщност можете да изолирате стари врати или да замените входния лист със скъп метален вариант с добра звукоизолация и надеждни брави. Все още обаче нито един собственик не се е отървал от двете входни врати в апартамента.

Когато в къщата няма течения, шумът от гласове от входа не се чува и ароматите на ястия, приготвени от съседи, не се усещат, една обикновена човешка мечта се сбъдва. Когато домът ми е моята крепост.