Имате ли нужда от Wi-Fi заключване на вратата?

Новата тенденция в бравите на вратата е Wi-Fi заключването на вратата. С напредването на технологиите с бързи темпове, беше въпрос само на време, преди някой да се появи на пазара с безключова врата, която да може да се отключи с телефона ви. Дали да имате една такава или не, е лично предпочитание, ако едва може да използвате смартфон, а ако нямате Wi-Fi  заключване на вратата, което използва телефона ви, може да не е най-добрият вариант. Ще ви преведем през някои от най-добрите Wi-Fi ключалки и ще видите дали можете да намерите това, което е точно за вас.

Ключалката  August Smart Lock

Цената за интелигентното заключване August Smart Lock е малко висока , но вие получавате това, за което плащате. Подобно на всички други интелигентни ключалки, тя е нпълно без ключ и използва приложение, което можете да получите на iPhone и Android телефони. Това също ви позволява да изпращате и анулирате цифрови ключове, колкото е необходимо, също така можете да наблюдавате кой влиза и излиза от дома ви, като включите известията.

Ключалката работи най-вече чрез Bluetooth, а не чрез Wi-Fi, което означава, че има допълнителна полза от това да работи още, дори ако има прекъсване на електрозахранването или интернетът Ви не работи. Тази функция работи само в близко разстояние, ако искате да използвате функциите за известяване и изпратите ключове, ще трябва да купите Wi-Fi моста, който струва допълнително  33 паунда .

Плюсовете на August Smart Lock са лесни за разбиране; пълен контрол и достъп чрез приложението, тя използва Bluetooth, вместо да разчита единствено на Wi-Fi, и е много лесна за инсталиране. Въпреки това има и някои недостатъци като това , че няма ключ за резервно заключване и ако заключването не успее, вие сте заключени напълно. На заключването няма дисплей, така че не можете да го презаредите ръчно, ако забравите телефона си. Освен това ще трябва да дадете допълнителни пари, за да получите Wi-Fi мост, за да имате достъп до заключването чрез приложението. Също така няма официален търговец на дребно за интелигентното заключване в Обединеното кралство, но можете да го намерите онлайн.

Lockitron Bolt and Bridge

wi-fi заключване на вратата с ключалка Lockitron не е най-достъпната опция, но отново получавате това, за което плащате. Това е система от 2 части; болтът е истинската ключалка на вратата и мостът е малката тухла като устройство, което свързва Lockitron Bolt с интернет, за да можете да я заключите и отключите навсякъде. Паролата може да бъде променена отдалечено, което означава, че ако загубите телефона си, сигурността на вашата къща не е компрометирана. Можете да използвате ключалката с Bluetooth, така че ако има прекъсване на захранването, все още можете да влезете. Lockitron е съвместим както с iPhone, така и с Android и се нуждае от AA батерии, които да работят.

Плюсовете на това Wi-Fi заключване на вратата са лесната инсталация и работата с повечето телефони. От отрицателната страна батериите имат продължителност на живота само 6 месеца и ще трябва да платите допълнително за моста.

Okidokeys – wi-fi заключване на вратата

Името може да е малко странно, но това, за което плащате, е качествена част от комплекта. За цената, която плащате, не можете да получите много повече за парите си. Това заключване работи като повечето други Wi-Fi ключалки, тъй като телефонът ви може да бъде ваш ключ. Въпреки това има опция за разполагане на интелигентни читатели и мачове за достъп за вашите деца и други членове на семейството, които нямат телефон. Най-забавен бит обаче е режим „свободни ръце“, основно докато телефонът ви е в определен диапазон, вратата се отваря автоматично. Това е полезно, ако ръцете са ви пълни след пазаруване или държите малки деца. Бонусът с Okidokey е, че телефонът ви не трябва да е смартфон, който да се свързва. Подобно на другите, той използва Bluetooth през Wi-Fi и можете да настроите приложението си да ви предупреждава за пристигането и излизането от дома ви.

Плюсовете на ключалките Okidokeys са, че не сте зависими само от телефона си за влизане, а опцията за свободни ръце е нещо, което не получавате с други Wi-Fi ключалки. Въпреки това работата на самата ключалка е леко шумна , като потребителите казват, че механизмът звучи като трудна електрическа отвертка. За да се възползвате максимално от това, ще трябва да изплюете екстрите и ако вече сте изплюли £ 300, може да не искате да направите това.