Винтово заключващо устройство на гаража

Никой не би оспорил  факта, че винтовото заключващо устройство, е било много популярно, но сега е морално остаряло. Въпреки това, хората не са го забравили и продължават да използват такава ключалка.
Каква е причината за такава активност по отношение на добре познатото заключващо устройство?

Винтово заключващо устройство и неговия принцип на действие

Най-общо казано, винтовото заключване е доста просто устройство, основният елемент от който е специален болт. А също и ключа, с който този болт се отваря. Болтът е с нестандартна глава, затова е невъзможно да се развие с обикновен гаечен ключ, трябва да имате ключ, специално направен за главата на болта.

Болтът, от своя страна, контролира металния прът, който е прикрепен към болта. По този начин, чрез отвиване на болта, ние отваряме портата и заключваме. Главата на болта е тайната на винтовото заключване, затова заключващото устройство е направено така, че да скрие главата колкото е възможно повече от крадци, и следователно допълнително предпазва гаража Най-лесният начин да скриете главата е да го вкарате по-дълбоко в тялото на ключалката, така че да е невъзможно да го видите.

Винтови заключващи конструкции

Заключването на винта се отличава със своя прост дизайн, но хората са направили модификации през дългия си експлоатационен живот, правейки го по-гениален. В тази връзка можем да говорим за конструктивните характеристики на ключалките от този тип.

Първата от разглежданите конструкции има следната характеристика: Вместо болт се използва диагонално изрязан щифт. Ключът се състои от два елемента: Единият елемент се навива на резбите на щифта, а другият се придържа към жлеба, което позволява да се отвинти.

Вторият конструктивен вариант на винтовото заключващо устройство включва използването на болт с нестандартна дупка в главата. Съответно, за да го развийте, се нуждаете от гаечен ключ с шип, който пасва точно под отвора.

Третият вариант включва също и промени в конструкцията на болта и ключа, в главата на болта е пробита вдлъбнатина. В страничните стени на тази вдлъбнатина са направени малки отвори, като самата глава на болта е отрязана така, че върху нея не са останали лица и е невъзможно да се закачи с обикновен краен ключ.

Надеждност

Широко разпространено е схващането, че простото винтово заключващо устройство е изключително надеждно. Такава ключалка на гаражната врата може да се инсталира само заедно с други заключващи устройства. В крайна сметка, нападателите отдавна са се научили да отварят тази брава без ключ, използвайки конвенционална медна тръба.

По принцип е по-добре да не се инсталира класическото винтово заключващо устройство, тъй като то е добре известно на всички, на първо място, на крадците. Променете го сами в съответствие с една от горните опции или измислете нещо от своето. И как да го направим по-добре, ще говорим по-нататък.