Бравите за финландски врати от серия 60 са механични фитинги, които изискват монтиране на класическа ключалка под фиксатор. Те имат намалена дебелина и са предназначени за интериорни врати.

За производството на финландски механизми най-често се използва цинкова сплав, поради която продуктите са много издръжливи. Многослойното декоративно покритие гарантира срещу корозия, отрицателни външни влияния и механични повреди. Финландският хардуер е изключително надежден и проектиран за интензивна употреба. Ето защо такива брави са идеални за стаи с голям трафик.

Всички модели финландски брави могат да бъдат монтирани както от дясната, така и от лявата страна и да имат капаче. А някои са оборудвани и с правоъгълна напречна греда (максималният й обхват е 13 мм), което осигурява допълнително заключване. Освен това типът механизъм за секретност може да бъде цилиндър.

Продуктите от серия 60 се препоръчват за монтаж на тънки врати (с дебелина до шестдесет милиметра), но те са съвместими с всяко крило на вратата. Закрепването на ключалката към вратата се извършва с помощта на предната плоча и самонарезните винтове, което гарантира надеждно фиксиране. Но аналогът за ключалката се продава отделно и това трябва да се вземе предвид при закупуване на аксесоари.

Конструктивната особеност на такива заключващи устройства е тяхната намалена дебелина, тъй като те са проектирани за крила на вратата с дебелина до 60 мм. Съответно всички елементи и части са изработени от тънка сплав. Като правило бравите, специално проектирани за финландски врати, се произвеждат възможно най-съвместимо с платна и рамки на почти всички производители.

Заключващите устройства имат многослойно покритие, което предпазва всички елементи от влага. Слоевете от галванопластика или полимерно покритие на предната плоча и други елементи на ключалката осигуряват на частите допълнителна защита срещу корозия и механично натоварване.

Серията 60 е представена от модели, оборудвани с механизми за поверителност на цилиндъра или лост с правоъгълни напречни щанги.

Монтирането на ключалката за финландски врати се извършва в ниша от края на платното. Устройството включва самонарезни винтове. Трябва да се отбележи, че всички реципрочни принадлежности към заключващото устройство, цилиндърът, ако е избрана ключалка за механизма на цилиндъра, както и дръжките, трябва да бъдат закупени отделно. Фитингите са избрани според цвета на конструкцията на вратата и предната лента. За финландските замъци се използват дръжки тип push, цветът и формата се избират според стила и дизайна на стаята.

Ние SOFIA KEY  сме едни от доказаните в бранша за ключарски услуги и сме тук, за да ви предложим най-доброто за София и околностите.