Бравите за противопожарни врати са предназначени за монтаж върху метални врати. Те се характеризират с вграден тип монтаж и висока устойчивост на огън. Всяко от тези устройства е преминало теста за пожар и има сертификати за безопасност. По време на тестовете беше доказано, че бравите могат да издържат на въздействието на пожара, докато пожарната не пристигне.

Моделите брави за противопожарни врати се различават помежду си по класа на устойчивост на взлом. Този клас засяга предназначението на всяко конкретно устройство. Например, продукти от 2-ри клас се препоръчва да се монтират само на вратите на помещенията, които не съдържат определени стойности. За разлика от тях, устройства от клас 3 са проектирани за апартаменти и офис помещения с пренебрежими стойности. Те също се монтират на врати, взети за охрана.

Бравите от клас 4 са най-устойчивите на счупване продукти. Те ви позволяват да защитите помещения, съдържащи значителни стойности от натрапници. Подобно на моделите от клас 3, те могат да бъдат монтирани на вратите, които са използват за защита. При монтиране на ключалки 3 и 4 от класа на устойчивост на взлом, чрез стягащи винтове могат да се използват. След монтажа винтовете се затварят с трайни бронирани плочи. Тази предпазна мярка ви позволява да защитите ключалката от счупване от външната страна на стаята.

Някои модели продукти могат да се произвеждат в две версии. При един от пълните комплекти ключалката се допълва от фиксатор и предна пластина от поцинкована стомана. Този пакет е подходящ за монтаж в сухи помещения (на вратите на апартаментите във входовете, вътрешни сервизни врати). За използване в помещения с висока влажност е по-добре да изберете пълен комплект с капаче от неръждаема стомана.

Огнеупорните ключалки са надеждни заключващи устройства за металните входни врати на офиси, складове и апартаменти. Те се монтират и върху дървени противопожарни врати, с подходящи монтажни летви.

Тъй като такива заключващи устройства са включени в пакета на сертифицирани противопожарни врати, направени в съответствие със строгата регламентация на техническите условия на производителя, следователно тяхното монтиране се извършва в завода.

Пожарните брави, изработени от неръждаема стомана с малък коефициент на линейно разширение, което елиминира тяхното задръстване по време на силно, рязко нагряване, оборудвано с наслагване върху отвора на ключа, който предотвратява проникването на огън, дим, по време на монтажа са допълнително защитени от огнеустойчива пяна, наслагвания, изработени от термоустойчиви материали.

Въпреки че цената на такива продукти е по-висока, но също така и способността да се гарантира безопасността на хората, производителността е много по-висока от характеристиките на традиционните продукти. В допълнение, надземни системи „антипаник“ могат да бъдат монтирани на вече действащи противопожарни врати.

Важно:

Монтажа и поддръжката, ремонтът на противопожарните ключалки, дръжките за затваряне трябва да се извършват само от специализирани ключарски фирми.