Не е много времето, когато в домофоните започнаха да се използват така наречените модули Mifare. Тези модули позволяват да променят коренно алгоритъма на достъпа до устройството на системата за достъп. За обикновения човек това означава, че вече може да направи дублиращ се ключ от входа си само в централния офис на фирмата, която обслужва системата за вход на бетон.

Ясно е, че въвеждането на новата защита на Mifare е необходимо за управляващите компании, за да не губят пари от дублиране на ключове. А удобствата на жителите бяха пренебрегвани както винаги.

Преди това човек би могъл да направи дублиращ ключ за домофона в почти всяка ключарска работилница. Сега е невъзможно да направите това – на оборудването на ключодържателя новият ви ключ просто няма да бъде прочетен. Така че ще бъде невъзможно да се направи дубликат от него.

Ключове за магнитно задвижване

В момента новите модули Mifare се инсталират предимно в нови сгради. Когато домофонното оборудване изцяло се монтира от нула. Но в близко бъдеще най-вероятно модулите на Mifire ще се използват във всички домофони на града.

Новият ключ Mifare, направен за вас, изобщо не се различава външно от този, който сте използвали преди. Но това не означава, че не е различен – този път той ще бъде нечетлив на основното стандартно устройство. Трябва да се разбере какво е кодирането, а това става само при специално оборудване, например в нашата фирма SOFIA KEY.

Специален инструмент за дублиране на нови ключове

Нашата фирма е в крак с времето, постоянно следи пазарите и новите си продукти, стреми се да предоставя на своите клиенти пълен набор от услуги. Ето защо сега ние се сдобихме с необходимото модерно оборудване, което ви позволява да копирате всички домофонни ключове, които се използват в нашия град.

За да направите копие на „магнитния“ ключ при нас, трябва да донесете една работеща проба. Дубликатът се прави в рамките на пет минути, включително нова проба.

Пренаписване или препрограмиране

Допълнителни ключове Mifare от нов тип

Човек, който не е запознат с устройството и принципа на работа на заключването на врати, често обича да казва, че всеки ключ за врати може да бъде пренаписан, препрограмиран – хора обичат да го поставят на съмнение. Няма значение, че всички домофонни клавиши изглеждат еднакво. Освен това, те могат да работят на различни честоти, могат да използват различен алгоритъм за кодиране.

Има безкраен брой тънкости и нюанси, а изявленията относно възможността за пренаписване в огромното мнозинство от случаите не се съчетават с реалността в рамките на настоящата ситуация.